Zeeland Family Oyj:n tietosuojaseloste

Yleistä

Tämä tietosuojaseloste kuvaa sitä, miten Zeeland Family Oyj (jäljempänä ”Zeeland Family”) käsittelee palveluidensa käyttäjinä olevien luonnollisten henkilöiden henkilötietoja omassa toiminnassaan. Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan kaikkiin Zeeland Familyn liiketoimintaprosesseihin ja sivustoihin, toimialueisiin, mobiiliratkaisuihin, pilvipalveluihin ja muihin tämän tarjoamiin palveluihin. Ellei toisin ole erikseen todettu, tämä tietosuojaseloste soveltuu myös muiden Zeeland Family –ryhmään kuuluvien yhtiöiden suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn.

Zeeland Familyn verkkosivustot sekä muut palvelut saattavat lisäksi aika ajoin sisältää linkkejä kolmansien osapuolten sosiaalisiin verkostoihin. Näihin kolmansien osapuolten sosiaalisiin verkostoihin sekä niiden kautta tapahtuvaan henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen omia tietosuojaselosteita.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan Zeeland Familyn tekemästä henkilötietojen käsittelystä silloin, kun Zeeland Family tai Zeeland Family –ryhmään kuuluva yhtiö toimii rekisterinpitäjänä. Käsittelemme aina henkilötietojasi ainoastaan siinä määrin kuin tarpeellista esimerkiksi palveluidemme toimittamiseksi ja aina soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Antamalla meille henkilötietosi ilmaiset lukeneesi ja olevasi tietoinen tämän tietosuojaselosteen mukaisista henkilötietojen käsittelyä koskevista menettelytavoista ja ehdoista. Mikäli et hyväksy tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja käsittelyn periaatteita, älä luovuta meille henkilötietojasi.

Rekisterinpitäjä

Ellei toisin ole erikseen todettu, tämän tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävien henkilötietojen osalta rekisterinpitäjänä toimii:

Zeeland Family Oyj
Y-tunnus:2018481-2
Osoite: Ruoholahdenkatu 23, 00180 Helsinki
Puhelin: +358 10 231 9000
Sähköposti: gdpr(a)zeelandfamily.fi

Ja/tai (tapauksen mukaan):

Se Zeeland Family –ryhmään kuuluva yhtiö, jolle olet luovuttanut henkilötietojasi tai jolta olet vastaanottanut markkinointiviestintää.

Jos et ole varma siitä, kuka toimii henkilötietojesi osalta rekisterinpitäjänä, voit ottaa yhteyttä Zeeland Familyyn tässä tietosuojaselosteessa annettuja yhteystietoja käyttäen kysyäksesi asiaa.

Henkilötietojen käsittelystä vastaava henkilö

Sami Savolainen
IT Manager

Zeeland Family Oyj
Ruoholahdenkatu 23
FI-00180 HELSINKI
FINLAND

Puhelin:  +358 10 231 9000
Email gdpr(a)zeelandfamily.fi

Henkilötietojen käsittelytarkoitukset ja oikeusperuste

Zeeland Family käsittelee henkilötietoja seuraavissa alla listatuissa tarkoituksissa.

Asiakkuussuhteet

Zeeland Family käsittelee keräämiään henkilötietoja ensisijaisesti niiden Zeeland Familyn palveluiden toimittamiseksi ja tuottamiseksi, jotka henkilö on tilannut tai joita käyttämään henkilö on rekisteröitynyt. Henkilötietoja käsitellään asiakkuuden ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvän suhteen hoitamiseen ja analysointiin, palveluiden tuottamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja suunnittelemiseen sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin ja asiakasviestintään, joita voidaan toteuttaa myös sähköisesti ja kohdennettuna.

Markkinointi

Zeeland Family saattaa käsitellä henkilöiltä keräämiään henkilötietoja myös markkinointitarkoituksiin, mikäli henkilö on tähän antanut suostumuksensa tai tietyissä tapauksissa ei ole tätä erikseen kieltänyt. Henkilöillä on milloin tahansa oikeus peruuttaa antamansa suostumus tietojensa käyttö markkinointitarkoituksiin joko ottamalla yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa annettuihin yhteystietoihin tai käyttäen markkinointiviestinnässä annettua opt-out mahdollisuutta (kuten esim. peruuta tilaus –linkkiä).

Zeeland Family ei myy tai luovuta käsittelemiään henkilötietoja kolmansille tahoille näiden omia markkinointitarkoituksia varten, ellei henkilö ole tähän erikseen antanut suostumustaan. Zeeland Familyn toisten rekisterinpitäjien puolesta näiden käsittelijänä suorittamat markkinointitoimenpiteet on kuvattu alla.

Käsittelyn oikeusperuste

Zeeland Family käsittelee henkilötietojasi nojaten eri oikeusperusteeseen riippuen siitä, toimiiko Zeeland Family käsittelemiesi henkilötietojen osalta rekisterinpitäjänä vai käsittelijänä. Zeeland Familyn toimiessa itse rekisterinpitäjä henkilötietojesi käsittely perustuu joko a) rekisteröidyn Zeeland Familyn kanssa Zeeland -palveluiden tilauksesta tekemän sopimuksen toteuttamiseen, b) Zeeland Familyn rekisteröidyn asiakassuhteeseen liittyvien oikeutettujen etujen toteuttamiseen, tai c) rekisteröidyn antamaan suostumukseen. Zeeland Familyn toimiessa käsittelijänä rekisterinpitäjänä toimivalle asiakasyritykselleen Zeeland Familyn henkilötietojesi käsittely perustuu Zeeland Familyn ja rekisterinpitäjän väliseen sopimukseen palveluiden tilaamisesta.

Henkilötietojen antaminen Zeeland Familylle ei pääsääntöisesti ole sopimuksen tai palveluiden toimittamisen ehto. Mikäli näin kuitenkin on, eikä Zeeland Family voi esim. toteuttaa tilaamiasi palveluita ilman henkilötietojasi, on näiden tietojen antaminen merkitty erikseen pakolliseksi. Tällaisten pakollisiksi merkittyjen tietojen antamatta jättäminen voi estää Zeeland Familyä toimittamasta tilaamiasi palveluita tai huomattavasti rajoittaa niiden toimittamista.

Käsiteltävät henkilötiedot

Zeeland Family voi käsitellä muun muassa seuraavia henkilötietoja asiakkuudenhoito- ja markkinointitarkoituksissa:

  • etu- ja sukunimi
  • yhteystiedot (postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • asiakkuuden ja/tai asiallisen yhteyden alkamis- ja päättymisajankohta sekä -tapa
  • suoramarkkinointiluvat ja -kiellot
  • Y-tunnus (yritykset)
  • sähköisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntämistä koskevat tiedot (esim. uutiskirjeiden tilaaminen)
  • markkinointiin ja myynninedistämiseen liittyvät tiedot, kuten rekisteröityyn kohdistetut markkinointitoimenpiteet ja niihin osallistuminen

Lisäksi Zeeland Family voi asiakkuussuhteiden hoitamisen yhteydessä käsitellä tuotteen ja/tai palvelun ostaneista yllä lueteltujen lisäksi seuraavia tietoja:

  • asiakasnumero
  • y-tunnus
  • laskutus-tiedot
  • yhteyshenkilöt (nimi, puhelin, sähköposti)
  • asiakkuuden ja muun asiallisen yhteyden hoitamiseen ja yhteydenpitoon sekä luokitteluun liittyvät tiedot (esim. tuotteiden ja palveluiden osto- ja peruutustiedot, toimitustiedot, palautteet, reklamaatiot sekä asiakaspalvelutapahtumien taltioinnit, kuten puhelut, sähköpostit sekä tukiviestit)

Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteröityä koskevia henkilötietoja kerätään ensisijaisesti suoraan rekisteröidyltä itseltään muun muassa silloin, kun rekisteröity itse luovuttaa henkilötietojaan esimerkiksi uutiskirjeen yhteydessä, erilaisten rekisteröityjen käyttämien Zeeland  -palveluiden välityksellä sekä erilaisten markkinointitoimenpiteiden kuten markkinointiarpajaisten ja –kilpailujen ja tapahtumien yhteydessä.

Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää lisäksi yhteistyökumppanien rekistereistä sekä henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta yrityksiltä, joille rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa luovuttamiselle. Tällaisia kolmansia tahoja, joilta Zeeland Family saattaa kerätä rekisteröityjen tietoja, voivat olla esimerkiksi erilaiset luottotietoja tai osoitetietoja tarjoavat yritykset.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Zeeland Family luovuttaa henkilötietoja ainoastaan niissä tapauksissa ja siinä laajuudessa, kuin mitä on tarpeen palveluiden asianmukaiseksi toimittamiseksi. Zeeland Family noudattaa aina asianmukaisia suojaustoimenpiteitä varmistaakseen henkilötietojen suojan luovutusten yhteydessä.

Zeeland Family voi aika ajoin joutua luovuttamaan käsittelemiään henkilötietoja toimivaltaisille viranomaisille tai muille vastaaville tahoille tällaisten  toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla.

Mikäli myymme, ostamme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme uudelleen, käyttäjien henkilötietoja voidaan luovuttaa ostajille tai mahdollisille ostajille ja näiden neuvonantajille.

Tietoja voidaan luovuttaa Zeeland Familyn valikoimille yhteistyökumppaneille sekä palveluntarjoajille, jotka käsittelevät tietoja rekisterinpitäjän lukuun osapuolten välisen yhteistyösopimuksen perusteella. Tällaisissa tilanteissa Zeeland Family huolehtii aina siitä, että sen henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat yhteistyökumppanit ja palveluntarjoajat ovat sopimuksin sidottuja noudattamaan luottamuksellisuutta ja tietosuojaa, ja että henkilötietoja käsitellään ainoastaan Zeeland Familyn tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin käyttötarkoituksiin.

Lisäksi Zeeland Family luovuttaa säännöllisesti tietoja Zeeland Family –ryhmään kuuluvien yhtiöiden sisällä. Osa Zeeland Family –ryhmään kuuluvista yhtiöistä sijaitsee myös Suomen ulkopuolella, mistä johtuen tietoja saatetaan luovuttaa tai käsitellä myös Suomen ulkopuolella. Zeeland Family –ryhmään kuuluvat yhtiöt eivät kuitenkin sijaitse EU:n tai ETA:n ulkopuolella.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Emme pääsääntöisesti siirrä tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Saatamme joissain tilanteissa (esim. tilanteissa joissa palveluntarjoajamme tai palvelimme sijaitsevat ETA:n ulkopuolella) kuitenkin joutua siirtämään keräämiemme henkilötietoja myös ETA:n ulkopuoliin maihin, joissa tietosuojan taso ei välttämättä ole todettu riittäväksi Euroopan Komission puolesta (esim. USA).

Jos siirrämme tiedot EU:n tai ETA:n ulkopuolelle tällaisiin riittämättömän tietosuojan tason maihin, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen taikka muita vastaavia suojamekanismeja käyttäen. Euroopan komission mallisopimuslausekkeet ovat saatavilla Euroopan komission verkkosivuilla ja muista siirtoperusteista voit pyytää kopion ottamalla yhteyttä Zeeland Familyyn.

Henkilötietojen suojaus

Käytämme tarpeellisia ja asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden, turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö, henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen sekä alihankkijoiden huolellinen valinta.

Henkilötietojen säilytysaika

Zeeland Family säilyttää henkilötietojasi vain niin pitkään kuin niitä tarvitaan niiden ilmoitetuissa käyttötarkoituksissa tai lakisääteisten velvoitteiden täyttämisessä. Kun keräämiämme henkilötietoja ei enää tarvita, tuhoamme tai poistamme ne turvallisesti.

Rekisteröidyn oikeudet ja niiden toteuttaminen

Tietosuojalainsäädäntö takaa rekisteröidyille useita oikeuksia henkilötietojensa suhteen, jotka myös Zeeland Family on sitoutunut toteuttamaan. Zeeland Familyn palveluiden käyttäjällä on muun muassa oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot sekä pyytää jäljennös käyttäjästä kerätyistä henkilötiedoista. Milloin Zeeland Familyn käyttäjän henkilötietojen käsittely perustuu käyttäjän suostumukseen, on käyttäjällä milloin tahansa oikeus peruuttaa käsittelylle antamansa suostumus.

Käyttäjän pyynnöstä oikaisemme, poistamme tai täydennämme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Käyttäjällä on myös oikeus pyytää henkilötietojensa poistamista (ns. oikeus tulla unohdetuksi), mikäli käsittely on perustunut käyttäjän suostumukseen ja käyttäjä peruuttaa suostumuksensa, käyttäjän henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti tai käyttäjä vastustaa henkilötietojensa käsittelyä eikä käsittelylle ole olemassa perusteltua syytä.

Lisäksi käyttäjällä on oikeus tietyissä tilanteissa oikeus pyytää käsittelyn rajoittamista, vastustaa käsittelyä sekä pyytää tietojen siirtämistä järjestelmästä toiseen tai toiselle rekisterinpitäjälle. Käyttäjällä voi olla tällainen oikeus muun muassa tilanteissa, joissa käsittelylle ei ole enää laillista perustetta mutta tietojen poiston sijaan käyttäjä haluaa ainoastaan rajoittaa käsittelyä tai kun käsittely on perustunut suostumukseen ja käsittely on ollut automaattista.

Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle koskien Zeeland Familyn toimesta tapahtuvaa käyttäjän henkilötietojen käsittelyä, mikäli käyttäjä kokee, ettei Zeeland Family ole käsitellyt käyttäjän tietoja soveltuvan tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla taikka jos käyttäjän lain takaamiin oikeuksiin liittyviä pyyntöjä ei ole asianmukaisesti toteutettu. Kaikkien ETA maiden toimivaltaisten tietosuojaviranomaisten yhteystiedot löydät täältä.

Mikäli haluat käyttää jotain yllä kuvattua soveltuvan lain sinulle takaamia oikeuksia, voit tehdä niin ottamalla yhteyttä Zeeland Familyyn (tai tapauksesta riippuen rekisterinpitäjänä toimivaan Zeeland Family –ryhmään kuuluvaan yhtiöön) tässä tietosuojaselosteessa annettuja yhteystietoja hyödyntäen. Zeeland Family saattaa joutua pyytämään joissain tapauksissa sinulta lisätietoja varmistuakseen siitä, että olet se henkilö kuka sanot olevasi. Mikäli Zeeland Family toimii henkilötietojesi osalta ainoastaan toisen rekisterinpitäjän käsittelijänä, Zeeland Family ohjeistaa sinua olemaan yhteydessä kyseiseen rekisterinpitäjään pyyntöihisi liittyen. Joidenkin palveluiden osalta Zeeland Family tarjoaa sinulle lisäksi mahdollisuuden tarkastella, muuttaa ja poistaa omia tietojasi kirjautumalla Zeeland Familyn käyttäjäportaaliin. Silloin kuin sinulla on tähän mahdollisuus, Zeeland Family suosittelee ensijaisesti esim. päivittämään tietosi kyseisen käyttäjäportaalin välitykselllä.

Automaattinen tietojenkeruu

Zeeland Family käyttää yleisesti käytössä olevia digitaalisen markkinoinnin menetelmiä ja työkaluja kerätessään tietoja liikkumisestasi Web-sivuillamme. Näitä tietoja kerätään sivustojemme käytettävyyden ja sisällön parantamiseksi, mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseksi sekä kävijän mielenkiinnon kohteiden selvittämiseksi. Pääasiallisesti tietojen kerääminen tapahtuu evästeiden avulla (ks. alla), eikä niitä voi yhdistää henkilöön.

Zeeland Familyn käyttämät evästeet

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme, jotta ymmärrämme paremmin millaisesta sisällöstä sivustomme kävijät ovat kiinnostuneita. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Evästeet eivät liiku verkossa itsekseen, vaan ne asetetaan käyttäjän päätelaitteelle ainoastaan käyttäjän kutsuman sivuston mukana. Vain evästeen lähettänyt palvelin voi myöhemmin lukea ja käyttää evästettä. Evästeet tai muut tekniikat eivät vahingoita käyttäjän päätelaitetta tai tiedostoja, eikä evästeitä voi käyttää ohjelmien käyttämiseen tai haittaohjelmien levittämiseen.

Javascriptin ja palvelinlokien avulla voimme kerätä tietoja siitä, miten ja milloin palvelujamme käytetään: esimerkiksi miltä sivulta käyttäjä on siirtynyt palveluun, milloin ja mitä www-sivujamme käyttäjä on selannut, mitä selainta käyttäjä käyttää, mikä on käyttäjän näytön tarkkuus, laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä IP-osoite.

Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käytön tarkoituksena on analysoida ja kehittää palvelujamme edelleen käyttäjiä paremmin palveleviksi. Tekniikat muun muassa mahdollistavat sen, että käyttäjän ei halutessaan tarvitse syöttää käyttäjätunnuksia, salasanoja ja personointivalintoja joka kerta uudelleen.

Hyödynnämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita palveluidemme kävijämäärien tilastollisessa seurannassa sekä mitataksemme mainonnan tehoa. Voimme kerätä esimerkiksi tietoa markkinointisähköposteista ja uutiskirjeistä selvittääksemme, onko viestit avattu ja onko niiden perusteella tehty toimenpiteitä. Sivustojemme käytettävyyden parantamiseksi voimme tehdä lyhytkestoisia tutkimuksia, joissa voimme tallentaa myös tiedon käyttäjän hiiren liikkeestä ja klikeistä tietyllä sivulla.

Käytämme sekä istuntokohtaisia evästeitä, jotka säilyvät vain sen kertaisen vierailusi ajan, että pysyviä evästeitä, joita säilytetään pitempiä aikoja useiden selailukertojen yli. Osa näistä evästeistä on suoraan vierailemallasi sivustoa hallinnoivan toimijan (kuten Zeeland Family) evästeitä ja osa sivustolla palveluita tarjoavien kolmansien osapuolten (kuten analytiikkayhtiöt) evästeitä. Lisätietoja Zeeland Faimilyn sivustolla käytetyistä evästeistä saat selaimesi eväste –asetusten kautta.

Voit estää tai poistaa evästeet käytöstä taikka muutoin hallinnoida evästeitä käyttämäsi selaimen asetuksista. On kuitenkin hyvä huomioida, että evästeiden käytön estäminen voi vaikuttaa sivuston joihinkin toiminnallisuuksiin etkä eston jälkeen enää välttämättä pääse hyötymään kaikista verkkosivustomme ominaisuuksista

Tietosuojaselosteen muuttaminen  

Zeeland Family kehittää liiketoimintaansa jatkuvasti ja pidättää siksi oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä palveluissa. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen. Mikäli teemme muutoksia tietosuojaselosteeseen, julkaisemme muutetun selosteen ja muutoksentekopäivämäärän tällä sivustolla. Tästä johtuen suosittelemme, että käyttäjämme tarkistavat ajantasaisen tietosuojaselosteen säännöllisesti sivustoltamme.

Jos teemme ilmoituksemme merkittäviä muutoksia, jolloin yksityisyydensuojakäytäntömme muuttuu olennaisesti, voimme ilmoittaa asiasta myös muulla tavoin, esimerkiksi lähettämällä sähköpostiviestin, julkaisemalla ilmoituksen konsernimme sivustossa ja/tai sosiaalisen median sivulla ennen muutosten voimaantuloa.

Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 8.5.2018.

Yhteydenotot

Jos mielessäsi on tietosuojasuojaselostettamme koskevia kommentteja tai kysymyksiä tai jos olet huolissasi yksityisyyden suojaamisesta tai tietojen käyttämisestä tai epäilet, että yksityisyyden suojaasi on loukattu, lähetä viesti osoitteeseen gdpr(a)zeelandfamily.fi  Voit myös lähestyä kirjeitse osoitteeseen Zeeland Family Oyj, tietosuoja, Ruoholahdenkatu 23, 00180 Helsinki.

Käsittelemme pyyntösi luottamuksellisesti ja edustajamme ottaa tarvittaessa yhteyden antamaasi osoitteeseen. Pyrimme käsittelemään kommentit ajallaan ja niiden vaatimalla tavalla.